Loading... (0%)

Göta kanal sträcker sig mellan den klassiska varvsorten Sjötorp vid sjön Vänern och byn Mem vid en av den svenska ostkustens innersta utposter i östersjöviken Slätbaken.Vättern Kanal Charter erbjuder med egna familjebåtar en eller flera veckors upplevelserik semester i hyrd båt. Kraven vi ställer är att du har lägst förarintyg och/eller omvittnad vana av båtliv och navigation. Dels krävs kunskap i manövrering i hamnar och trånga passager, dels kräver sjöarna Roxen, Boren, Vättern och Viken som ingår i kanalen en hel del navigationsvana.

Den vanligaste turen är hela kanalen enkel resa Sjötorp-Söderköping, eller omvänt – röd rutt.

Klicka här för att ladda hem ruttplan.

Resan omfattar 185 km och 52 slussar. En vecka är fullt tillräckligt och medger en eller ett par dagars utrymme för längre stopp eller avstickare i Vättern eller in i Kinda kanal. Många väljer dock 14 dagar för att hinna se och uppleva allt intressant längs kanalen i lugn och ro. För din bekvämlighet kan vi mot tillägg ordna bilflytt så att du slipper tänka på att planera din återresa på annat sätt. Bytesdagar under högsäsong (V 24-34) är lördagar, under för- och eftersäsong sker byten på söndagar.

Naturskön, lättnavigerad och avkopplande betecknar vi t o r-resan. Sjötorp-Karlsborg-Sjötorp – blå rutt.
Dels behöver du inte tänka på biltransport, dels avgör du med hjälp av väderprognosen om din resa ska omfatta även en tur på Vättern. Lämplig tid är en vecka då du hinner bekanta dig med platser som Lyrestad, Töreboda, Vassbacken, den vackra sjön Viken och Forsvik med sina unika industriminnen.

Den östra delen av Göta kanal, Söderköping – Motala-Söderköping – grön rutt
– är också den mest händelserika delen. Här finns dessutom möjligheten att bekanta sig med den vackra, spännande och historiskt intressanta Kinda kanal. Du kan välja mellan olika kombinationer beroende på båttyp: Söderköping-Linköping-Söderköping; Söderköping – Motala- Söderköping. För att göra det lättare för dig att välja en resa som passar just dig rekommenderar vi att du också läser den information som finns från Göta kanal respektive Kinda kanal. (notera att start och slutdestination är beroende av var båten är stationerad vid just ditt datum, hör med oss)   Du kan rekvirera broschyrer direkt från oss, eller beställa/ladda hem på: www.gotakanal.se och www.kindakanal.se

Klicka här för att ladda hem ruttplan Söderköping – Söderköping under förbeställningssäsong.

Bokning

När du bokar en båt tecknar du avtal med oss. 30 % av det avtalade hyresbeloppet betalas direkt i samband med bokningen. Resterande del betalas senast 40 dagar innan hyrestiden börjar. Det finns också regler för vad som händer om man bokar av en avtalad hyra. Kompletta hyresvillkor hittar du här.

Hyresperiod

Om inget annat anges är hyresperioden för båtarna lördag till lördag under högsäsong. Tiderna för utlämning i Söderköping är ca: 10-12 och från Sjötorp ca: 17- 19 men överenskommer från fall till fall. Vill du veta mer genom att ta kontakt med oss, ring, mejla.

Jag är intresserad av att hyra båt på

Jag är speciellt intresserad av

Jag är intresserad av vecka/datum
Från: Till:

OBS! ordinarie bytesdagar är måndagar

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Adress och Tel

Övriga önskemål

Jag är intresserad av att hyra båt på

Jag är speciellt intresserad av

Jag är intresserad av vecka/datum
Från: Till:

OBS! ordinarie bytesdagar är måndagar

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Adress och Tel

Övriga önskemål